AVRAM IANCU

Publié le par gradina.icoanei.over-blog.com

drama de Lucian Blaga

 

Piesa de teatru publicata in 1934

"Acţiunea se petrece in Ardeal, in 1848 şi mai tarziu".
................................................................................

IANCU

"Tribuni! Nu ştiu pe ce raboj se inseamna faptele sangelui. Pe rabojul iadului sau pe rabojul cerului? Sigur e ca voi l-aţi umplut cu semne care nu se mai şterg. Ca aici pe pamant, faptelor noastre nu mai sunt, fiindca toate sunt acum ale trecutului.
Este numai ceea ce vine! Timp de veselie nu avem. Nici de veselie, nici de somn. Treji trebuie sa fim, treji şi limpezi, ca pe drumul Judecaţii din urma" .

Astazi, 31 mai 2011, in Parlamentul European a avut loc ceremonia de instalare a reprezentanţei Tinutului Secuiesc.
Acest eveniment dramatic pentru Istoria Romaniei a putut avea loc prin tradarea euro-parlamentarilor PDL, lipsa unei reacţii de protest a Bisericii Ortodoxe Romane şi a majoritaţii cetaţenilor romani, naruiţi moral şi spiritual de vrajmaşi vazuţi şi nevazuţi.


vlahofil

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
L
<br /> Cred ca nu se mai poate tine pasul cu ceea ce infaptuiesc hidrocefalii europeni.<br /> Romanii nu se pot duce cu jalba-n bat la Bruxelles si pentru ca, fara stirea si acordul belgienilor, ceea ce exista si se numea "Comunitatea franceza" s-a transformat peste noapte in "Federatia<br /> Wallonie-Bruxelles".<br /> Constitutia tarii interzice crearea unei structuri care sa se numeasca "federatie francofona", dar cui i-a pasat ?<br /> Asa incat, cui si unde sa te mai plangi, cand insasi tara in care Comisia isi are sediul este hacuita dupa interesele hidrocefalilor..<br /> Pe de alta parte, imediat dupa caderea zidului Berlinului, cand au rupt Cehoslovacia si au aparut pe harta Tarile Baltice, natia romana s-a gandit oare, ca ar putea avea, intr-un viitor apropiat,<br /> rude in strainatate, in Tinutul Secuiesc?<br /> Parca-parca imi vine a crede ca si politicienii romani au apa in cap, cum se zice in Oltenia.<br /> <br /> <br />
Répondre