TARA DE TONTONI MACUTI

Publié le par gradina.icoanei.over-blog.com

Se poate si mai rau. Cum, cat si in ce fel nu vreau sa ma gandesc.
Stiu ca se poate si mai rau, ca Romania se afla intr-un vartej haotic inclasabil in istoria Europei. Aiurea, prin lumea larga aducem bine cu Haiti. Aservire politica externa, dictatura, politie secreta,conturi doldora de milioanele Duvalierilor prin Elvetia, vrajitorie institutionalizata, cutremure la discretie...mai completati si dumneavoastra punctele comune avute cu haitienii de care pana de curand, credeam ca ne leaga doar Graham Green.
Simtiti exasperarea?
Ei, aceasta a fost declansata de tarasenia numita Madalina Manole.
A fost de inteles pasiunea publicului "deconcertat". Nu are sens sa dezvolt subiectul: sinucidere sau crima. Pasiunea pentru un barbat, muzica, afirmare sociala, materiala, trairea in stare de urgenta permanenta, soacra poama acra, sotul vizibil mediocru, hartuiala antreprenorilor imobiliari, a amantelor caracaliene sau nu, a ginecologilor si dieteticienilor, poate conduce incheierea socotelilor cu viata in maniea tragica. Toata istoria asta ar fi fost doar o curiozitate trista daca, pe un post TV foarte en vogue, nu ar fi intervenit un personaj iesit din cosmardescul realist fantastic al vietii romanilor si fratilor nostri haitieni: Marian Spanoche.
Insul a glasuit in direct urmatoarele, pe sarite: EU,RELATII, MERCEDES, SPITALUL MILITAR, RELATII, AM DAT DE LUCRU MADALINEI CA SA AIBA SI EA O PENSIE, RELATII, BELLU, ADMINISTRATOR, NOAPTEA IN CIMITIR , CAPELA, EU....
Deci, Madalina Magda Manole cere interventia acestui neica nimeni al muzicii romanesti, pentru a patrunde in capela Cimitirului Bellu dupa miezul noptii...pentru a spune cateva cuvinte defunctului sot de care divortase!
Ati auzit ceva mai enorm?!
In mod curios nimeni nu sesizeaza teribilul situatiei in emisiune, nimeni nu comenteaza.
IN ROMANIA ANULUI 199siCEVA, UN SECURIST, UN FEL DE BARON SAMEDI (vrajitor negru), A PUTUT INTERVENI IN TOIUL NOPTII PE LANGA ADMINISTRATIA CIMITIRULUI BELLU PENTRU CA O PERSOANA STRAINA DE FAMILIA DECEDATULUI SA PATRUNDA SINGURA IN CAPELA.
Las de o parte faptul ca Madalina a avut alte treburi, sigur necrestinesti in miez de noapte cu raposatul fost sot. Toate pacatele, trista doamna si le-a platit. Dumnezeu sa o ierte.
Oameni buni, intelegeti ca in tara noastra securistii isi permit sa abuzeze falfaindu-si legitimatiile de turnatori cu state de plata in infern, si de morti?!
Ca si cum nu ar fi suficient faptul ca popii se zbantuie cu telefericul filmandu-si cadelnita la comanda pdsrista, ca in pelerinaje preotesele chicotesc public in piscine, ca Oreste aiureaza pe banii romanilor despre masoni si lilith, ca tigancile distrug familii cu mizeriile bolboroselilor lor, Securistii au puterea de a viola si ultimele ceasuri pamantene ale oricaruia dintre noi fara a fi pedepsiti de catre societate. In mod normal, dupa declaratia publica facuta de acest tonton macut, familia defunctului ar fi trebuit sa faca plangere penala impotriva Administratiei Cimitirului Bellu si a lui Spanoche.
Ceea ce s-a intamplat nu tine de anecdoticul macabru, ci de batjocorirea vietii personale, a demnitatii unui om, a drepturilor civile ale fiecaruia dintre noi.
In contextul distrugerii patrimoniului economic si cultural, a perspectivelor sinistre oferite tarii in ansamblu si fiacarui roman in parte de catre stapanii stapanilor de la Bruxelles, dramele prin care trec muzicienii nostri pot parea, dramolete. In fapt, nu sunt.
Un celebru violonist care se arunca pe gem, o cantareata talentata moarta in conditii stranii, un muzician al carui cadavru nu este respectat din ordinul unui securist, sunt corp din corpul suferind al tarii, neexorcizate de intunecimile unor baroni samedi grefati pe mintea tontonilor macuti autohtoni.

 vlahofil

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article